Instant Gaming EU
 
 

Horizon Verboden West stammen en NPC systeem

Horizon Verboden West stammen en NPC systeem

We hebben geen gebrek aan informatie om spelers voor te bereiden op de lancering van Horizon Forbidden West, want Sony blijft maar over het spel praten. Het vervolg op Aloy's avontuur werd aangekondigd in juli 2020, verdiende onderweg een PS4 versie, en werd helaas uitgesteld tot februari 2022.

Horizon Zero Dawn was geen vreemde voor een levendige en weidse open wereld. Forbidden West wil die uitgestrekte wereld nog eens extra uitdiepen door NPC's af te leveren die in wezen onafhankelijk van de speler hun leven leiden terwijl ze zich houden aan een reeks vooraf bepaalde kenmerken aan hun stammen.

Als je een nederzetting bezoekt, wil het spel dat je aan de hand van hun persoonlijkheid en eigenschappen vaststelt tot welke stam de bewoner behoort. Espen Sogn, Lead Living World Designer bij Guerrilla, legt dit beter uit dan ik.

 

"You should be able to identify from a distance which tribe you're looking at. The way that different tribes hold or transport water: the strong Tenakth will carry it on their shoulders; the peaceful Utaru will hug it closely; and the crafty Oseram will carry it with their hands."

 

Dit is een fenomenale mechaniek die de speler zal onderdompelen in de wereld van Horizon Forbidden West en de lore van het universum in zijn geheel zal uitbreiden. Behalve de algemene culturele kenmerken van een stam kunnen ook individuen binnen eenzelfde stam hun eigen gedrag vertonen.

 

"Every non-combat NPC in Horizon Forbidden West is part of a crowd system. Within that system, you can create rules such as reactions, walking paths, and other animations. We then also have the attitude system, which determines a personality. This means we can create unique people who behave like individuals within the world."

 

Image of a settlement in Horizon Forbidden West

Nieuwe ervaring in elke nederzetting

Aloy is sterk afhankelijk van nederzettingen om voorraden op te laden, nieuw wapentuig te kopen, haar outfit te veranderen, zich te wapenen met drankjes, en zich zelfs tegoed te doen aan maaltijden die onze machinejager een oppepper geven. Daarom is het diversifiëren van elke nederzetting, zodat het geen verplichte repeterende klus wordt, essentieel om de spelerservaring in Horizon Forbbiden West uit te breiden.

Een ander voorbeeld van culturele individuen is dat als je een Oseram kok ontmoet, hij de nadruk legt op hoe eten smaakt. Later ontmoet je een strenge Tenakth Cook die zich vooral richt op hoe een goed gevoede krijger beter voorbereid is op een gevecht.

Met zoveel dynamiek verspreid, zal het moeilijk zijn het hoofdverhaal niet uit het oog te verliezen en ontelbare uren door te brengen met verkennen, proberen uit te vinden welke stammen in welke nederzetting wonen, of zelfs maar te treuzelen met het observeren van het dagelijkse leven van de NPC's, zoals velen deden in Skyrim. 

We hebben nog een paar maanden tot de release, dus kijk voortdurend naar onze Horizon Forbidden West aanbiedingen voor fantastische prijzen. Als je Horizon Zero Dawn nog niet gespeeld hebt of er niet in geslaagd bent een van de honderden gratis aanbiedingen te pakken die tot nu toe beschikbaar waren-, spring dan op de bandwagon en bekijk de beste koopjes.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief