Mortal Kombat 1 introduceert nieuwe personagehistories en Kameo-vechters

Mortal Kombat 1 introduceert nieuwe personagehistories en Kameo-vechters

Mortal Kombat 1, NetherRealm's reboot van de vechtfranchise, zorgde voor opschudding tijdens het recente Summer Games Fest met een nieuwe trailer. Deze keer krijgen we nog een paar plagerige blikken op de personages en hun Kameo-tegenhangers. Bekijk de gameplay trailer van Mortal Kombat 1 voor Gamecheck. En zoals gewoonlijk, pas op: er zal bloed vloeien.

 

 

Een wereld van verschil

Toen Liu Kang de krachten van een Vuurgod kreeg, veranderde hij de oorsprong van elk personage in de rijken. We kregen een blik op deze nieuwe tijdlijn in de eerste trailer, maar de nieuwe geeft ons nog een paar intrigerende details.

Zo zijn de eeuwige rivalen Sub-zero en Scorpion nu broers met een meer hartelijke relatie. Dondergod Raiden is niet langer een god, maar behoudt zijn bliksemkrachten.

De meest interessante van allemaal is Mileena. Mortal Kombat 1 maakt haar afwezigheid in Mortal Kombat 11 goed door haar in het middelpunt te plaatsen, hoewel ze dit keer niet langer een creatie van Shang Tsung is, maar een echte biologische zus van Kitana. Mileena lijdt echter aan een of andere ziekte waardoor ze Tarkatan-kenmerken vertoont, waardoor ze een gebroken geest krijgt en paranoia wordt ten opzichte van Kitana.

Johnny Cage is gelukkig nog steeds dezelfde Hollywood leeghoofd.

Oproep aan alle vechters

Zoals eerder gezegd, zijn er twee groepen personages: het hoofdrooster en de Kameo-vechters. Spelers kiezen uit het hoofdrooster en selecteren vervolgens een Kameo als back-up voor de ronde. Je roept ze op door op één knop te drukken en de richtingsknop te bewegen om ze een specifieke beweging te laten uitvoeren, zoals kenmerkende aanvallen, worpen en zelfs fataliteiten. Hier zijn de eerste bevestigde Kameo-vechters, elk een jongere versie van hun vorige incarnaties:

  • Goro
  • Jax Briggs
  • Kano
  • Kung Lao
  • Schorpioen
  • Sonya Mes
  • Stryker
  • Sub-Zero

Meer personages zullen worden toegevoegd in toekomstige Kombat-pakketten.

Hoofdontwerper Derek Kirtzic van MK1 zegt het volgende:

"The goal for MK1 was to make sure players had fun engaging in free-flowing combos and the expanded aerial combat, which is something I’m extremely excited about,’. ‘The new Kameos allow people to explore this game more – to give them more freedom with mixing things up and finding that fun."

Voor het geval je het gemist hebt: volgende week is er een Mortal Kombat 1 stresstest, van vrijdag 23 juni om 11.00 uur EDT / 10.00 uur CDT / 8.00 uur PDT tot maandag 26 juni om 11.00 uur EDT / 10.00 uur CDT / 8.00 uur PDT. Het spel zelf komt uit op 19 september 2023 voor pc, PlayStation 5, Xbox Series X|S en Nintendo Switch. Je kunt een Mortal Kombat 1 PS5 sleutel tegen geweldige prijzen kopen bij onze prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief