Resident Evil 4 krijgt geweldige scores in aanloop naar de release

Resident Evil 4 krijgt geweldige scores in aanloop naar de release

Zoals alle fans weten, is Resident Evil een behoorlijk langlopende serie die in de loop der jaren veel is geëvolueerd. Capcom heeft de sleutel gevonden tot het creëren van een spannend universum dat zich over vele spellen heeft uitgebreid, maar heeft ook geleerd Resident Evil te verbeteren en de serie aan te passen aan het verstrijken van de tijd. Elk van de tot nu toe uitgebrachte Resident Evil remakes is een succes geweest dat de oorspronkelijke ervaring verbeterde. De Resident Evil 4 Remake is zeker een uitdaging voor de ontwikkelaar, want het is waarschijnlijk het meest controversiële spel in de hele serie vanwege de gameplaystijl. Toch lijkt het erop dat het het examen met zeer goede cijfers heeft doorstaan.

Meer dan een verbeterde ervaring

De eerste lading Resident Evil 4 Remake recensies zijn dit weekend gepubliceerd, en ze zijn het allemaal over één ding eens: Capcom heeft de spijker op zijn kop geslagen met deze remake. Ondanks de druk om te voldoen aan de normen van eerdere remakes, schittert de nieuwe Resident Evil 4 Remake dankzij relatief kleine veranderingen in de gameplay die een enorme impact hebben. Je kunt hurken en sluipen om vijanden te ontwijken en ze zelfs afmaken zonder geluid te maken. Je kunt niet alleen de nieuwe boutwerper gebruiken om ze te spietsen, maar je kunt je vijanden ook doden met je mes. Dit wapen wint aan relevantie in Resident Evil 4 Remake omdat je het ook kunt gebruiken om vijandelijke aanvallen af te buigen. Zorg er wel voor dat je het niet breekt door overmatig gebruik. Deze toevoegingen zijn slechts het topje van de ijsberg in een reeks veranderingen die bijdragen aan een veel betere spelervaring.

 

 

Resident Evil 4 Remake gaat verder dan het toevoegen van enkele nieuwe spelmechanismen. Het bevat ook nieuwe stukjes content, waaronder nieuwe vijanden. Als je een fan bent van het originele spel, zul je verrast zijn door hoeveel meeslepender de remake is. Natuurlijk helpen de uitstekende nieuwe graphics daar veel bij, maar dat was te verwachten na het spelen van de remakes van Resident Evil 2 en Resident Evil 3, die er al indrukwekkend uitzagen.

Al met al heeft Resident Evil 4 Remake alle elementen die nodig zijn om meer te zijn dan een opvulling na het succes van Resident Evil Village, en het zal op eigen kracht het podium opeisen. De release van het spel staat gepland voor aanstaande vrijdag op de PC, PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Als je zo snel mogelijk in dit horroravontuur wilt duiken, gebruik dan onze prijsvergelijker om Resident Evil 4 Remake goedkoop te kopen op elk platform.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief