Instant Gaming EU
 
 

Resident Evil 4 Remake verpulvert records op lanceerdag

Resident Evil 4 Remake verpulvert records op lanceerdag

De hype voor Resident Evil is in de loop der jaren allerminst afgenomen. Niet alleen de nieuwe spellen trekken de aandacht van een legioen fans, maar ook de remakes van de klassiekers. Resident Evil 4 Remake kwam een paar dagen geleden uit, en de ontvangst is spectaculair. De nieuwe versie van Leons avontuur uit 2005 heeft dit weekend meer dan 126.000 gelijktijdige spelers verzameld op Steam. Daarmee heeft het de beste cijfers die zijn voorgangers in de serie haalden ver achter zich gelaten. Hoewel het een nieuw record is voor de Resident Evil franchise op Steam, is het vrij ver verwijderd van het beste spel van dit jaar, namelijk Hogwarts Legacy.

Een verwacht nieuws

Er waren wat twijfels over Resident Evil 4 Remake, maar Capcom heeft vertrouwen in de enorme gemeenschap van fans die zijn spellen steunt. Ook het uitbrengen van de Chainsaw demo voor het spel heeft sterk bijgedragen aan het vergroten van de populariteit van het spel, omdat spelers zo de nieuwe mechanieken konden uitproberen voordat ze het kochten. Resident Evil 4 Remake verschilt aanzienlijk van het oorspronkelijke spel door de toevoeging van stealth en blokmechanieken. Over het geheel genomen geeft de ervaring die het levert je meer keuzevrijheid, terwijl het de survival horror aspecten van het spel versterkt. 

 

 

Resident Evil 4 Remake zal je een tijdje aan je scherm gekluisterd houden. Het spel krijgt binnenkort extra inhoud in de vorm van een gratis update die een nieuwe modus toevoegt. De Mercenaries zal een uitdagende ervaring zijn waarin je binnen een tijdslimiet zoveel mogelijk vijanden moet doden. Het zal perfect zijn voor wie op zoek is naar een snelle ervaring die meer gericht is op actie.

Resident Evil 4 Remake is al verkrijgbaar op pc, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation4 en Xbox One. Zoals gewoonlijk kun je onze prijsvergelijker gebruiken om je Resident Evil 4 Remake code voor elk platform tegen de beste prijs te kopen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief