Eneba COM
 
 

Resident Evil 4 Remake heeft na één jaar de 7 miljoen exemplaren overtroffen

Resident Evil 4 Remake heeft na één jaar de 7 miljoen exemplaren overtroffen

In de begindagen van de release was Resident Evil 4 altijd al een juweeltje in de harten van gamers, vaak geprezen als de beste Resident Evil-game ooit gemaakt. Capcoms beslissing om deze titel te remaken is een verstandige gebleken, want Resident Evil 4 Remake heeft overweldigend positieve feedback gekregen van zowel critici als spelers. Het spel werd zelfs genomineerd als kanshebber voor Game of the Year en Best Audio Design, Best Action/Adventure Game. Resident Evil 4 Remake was op 31 januari 6,48 miljoen keer verkocht en Capcom kondigde op 13 maart aan dat het de grens van 7 miljoen exemplaren had bereikt:

 Daarnaast kondigde Capcom ook aan dat de Resident Evil-serie nu meer dan 154 miljoen keer verkocht is, van 1996 tot nu.

Resident Evil 4 Remake is een remake van de oorspronkelijke titel uit 2005. Deze remake is uitgebracht voor PS4, PS5, Windows en Xbox Series X/S op 24 maart 2023. Resident Evil 4 Remake bevat een over-the-shoulder third-person shooter gameplay met horrorelementen, ontworpen om een gespannen sfeer te creëren terwijl je je door de wereld begeeft. De gameplay van de remake is over het algemeen nog steeds hetzelfde als die van het origineel; spelers doorkruisen gebieden, beheren hun inventaris, vechten tegen vijanden en lossen soms puzzels op om verder te komen. De gevechten zijn echter verbeterd; Leon, het hoofdpersonage, kan nu meerdere wapens gebruiken en flexibel aanvallen ontwijken terwijl hij schiet en herladen terwijl hij onderweg is. Er is ook een nieuw pareermechanisme geïntroduceerd, waardoor spelers veel coole moves kunnen uitvoeren.

Naast de hoofdgame zijn er ook twee DLC's voor de game. De Mercenaries DLC is een oude functie die in de oorspronkelijke game werd geïntroduceerd en nu terug is gebracht voor de remake, waardoor spelers toegang krijgen tot snelle gevechten om punten te verdienen door hordes vijanden. Separate Ways is echter een uitgebreid verhaal met zeven hoofdstukken vol actie, zeven Merchant Side Quests en verschillende wapens en schatten om te verzamelen.

Als je Resident Evil 4 Remake nog niet hebt geprobeerd, is het nu tijd om de beste aanbieding voor Resident Evil 4 Remake te krijgen met behulp van dLcompare's prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief