Eneba COM
 
 

Starfield is groter dan je denkt

Starfield is groter dan je denkt

Starfield staat al sinds de aankondiging in de schijnwerpers, maar de officiële gameplay onthulling van het spel tijdens de showcase van vorige week heeft het spel nog populairder gemaakt. Er zijn kenmerken van het spel die de aandacht van de fans hebben getrokken en deze hebben de afgelopen dagen tot heftige discussies geleid. Hoewel het feit dat spelers een SSD nodig hebben om Starfield op hun pc te draaien heel vervelend kan zijn voor degenen die er geen hebben, hebben de procedureel gegenereerde planeten in het spel veel zorgen losgemaakt. Velen denken dat Starfield wel eens een heleboel procedureel gegenereerde content zou kunnen bevatten, wat ver af zou staan van wat ze verwachten van Bethesda's nieuwe sci-fi avontuur.

Het is gewoon enorm

Todd Howard, creative director van Starfield, heeft deze kwestie aan de orde gesteld in een recent interview met IGN. Toen hem werd gevraagd naar de verhouding van procedureel gegenereerde planeten in het spel, onthulde Howard dat de hoeveelheid handgemaakte content in het spel groter is dan wat we in eerdere spellen van hen hebben gezien.

"Well, the planets themselves, the landscape's pretty much all procedural. We kind of make these large... Think like kilometer-sized tiles we've generated. And those get kind of wrapped around the planet. As far as handcrafted content, more than any game we've done. "

Starfield zal ontelbare uren plezier bieden aan degenen die bereid zijn om diep in een ruimteverkenningservaring te duiken. Procedureel gegenereerde content staat garant voor een hoge mate van herspeelbaarheid. De relevantie van al die planeten voor het verhaal is slechts secundair, want het is duidelijk dat je niet gedwongen wordt om alle ruim 1000 planeten in Starfield te bezoeken om verder te komen. Als het spel je een omgeving biedt die meeslepend genoeg is om je op je gemak te voelen, dan zullen veel spelers hun tijd nemen om veel van deze planeten te verkennen, gewoon voor de ervaring.

 

 

Met één twijfel minder in de vergelijking is Starfield op weg naar een van de meest geanticipeerde releases van 2023, die op 6 september verschijnt voor PC en Xbox Series X/S. Je kunt onze prijsvergelijker gebruiken om het spel nu al te pre-orderen en een goedkope Starfield code te krijgen.

37.44€
Starfield
Starfield
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief