Eneba COM
 
 

Officiële releasedatum van Dragon's Dogma II aangekondigd

Officiële releasedatum van Dragon's Dogma II aangekondigd

In een livestream gewijd aan Dragon's Dogma II heeft Capcom de releasedatum voor de aankomende actie-RPG aangekondigd. Hideaki Itsuno, de regisseur, en producer Yoshiaki Hirabayashi gaven meer details over wat zij een verhalende game noemen en de releasedatum voor 22 maart 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series en PC.

De preview introduceerde ook nieuwe elementen, zoals monsters. Het hoogtepunt is Talos, een reus die spelers moeten verslaan. Gezien zijn enorme omvang kunnen de Arisen en hun pionnen hem zonder problemen bestijgen en op specifieke punten richten als ze schade willen aanrichten. Soms is het gebruik van een gevleugelde vijand als transportmiddel ook de oplossing, terwijl in andere situaties een ballista de meer geschikte optie kan zijn.

 

 

De eerste Dragon's Dogma leek niet zo gericht op het verhaal als het vervolg. De producent zegt dat het tweede spel hetzelfde uitgangspunt heeft. De speler is de Arisen, wiens hart wordt gestolen door een draak - erg vergelijkbaar met Grigori uit de eerste. Maar de wereld van Dragon's Dogma II is parallel aan de eerste. Het verhaal begint rond het mensenrijk Vermund, waar een machtsstrijd om de troon plaatsvindt. Hiervoor creëert de koningin van Vermund een valse Arisen. Ondertussen beschouwt het koninkrijk Battahl de bondgenoten van de Arisen, de pionnen, als een bron van ongeluk.

Het enige dat beide koninkrijken gemeen hebben, is dat ze de draak als een bedreiging zien, hoewel hun perspectief op de Arisen en de pionnen verschilt. De speler bevindt zich te midden van deze twee koninkrijken en moet door beide koninkrijken zwerven om meer over hen te weten te komen. Hiervoor zijn er quests, die meer traditionele RPG quests zijn zoals voorheen.

Nieuw is de specialisatie van pionnen. Een bondgenoot kan bijvoorbeeld de taal van elfen begrijpen, waardoor de Arisen met hen kunnen converseren. Een ander kan de specialisatie Logistiek hebben, waardoor de pion voorwerpen lijkt te kunnen vinden tijdens het verkennen.

De Arisen hebben een nieuwe roeping gekregen, de klassen in Dragon's Dogma II, genaamd Trickster. Het wapen bij uitstek is een wierookvat, waarmee illusies worden opgeroepen om vijanden te verwarren of bondgenoten buffs te geven. Het is de eerste volledig ondersteunende roeping in het spel. Aan het einde van de livestream laat de producent de deluxe en bonus pre-order versies zien.

Dragon's Dogma II is een van de meest geanticipeerde RPG's van 2024. Nu de datum voor 22 maart is bevestigd, kunnen fans onze prijsvergelijker checken voor de goedkoopste CD keys voor Dragon's Dogma II en zich voorbereiden op een nieuw avontuur door de fantastische wereld als de Arisen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief