Dragon's Dogma 2 is in ruim een week 2,5 miljoen keer verkocht

Dragon's Dogma 2 is in ruim een week 2,5 miljoen keer verkocht

Sinds de release is Dragon's Dogma 2 snel een groot succes geworden voor Capcom. Het veroverde de harten van een grote schare fans en kreeg veel positieve kritieken van critici. Op 2 april kondigde Capcom officieel aan dat het spel wereldwijd 2,5 miljoen exemplaren heeft verkocht op alle platforms.

Volgens de aankondiging bereikte Dragon's Dogma 2 de grens van 2,5 miljoen exemplaren slechts 11 dagen na de release. Dit is een belangrijke prestatie voor Capcom, vergeleken met de originele Dragon's Dogma, die er een maand over deed om 1,05 miljoen verkochte exemplaren te bereiken.

 

 

De marketinginspanningen van Capcom voor het spel lijken hun vruchten te hebben afgeworpen, van de mogelijkheid voor spelers om hun personages vrij te creëren vóór de release van het spel tot de samenwerking met beroemde Hollywood-acteurs om het spel te promoten. Door dit succes zijn er van de Dragon's Dogma-serie nu meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, waarvan van het originele spel in totaal 7,9 miljoen.

 

"Capcom carried out various global-facing promotional activities with the aim of attracting not only long-time fans of the series but newcomers as well, including the launch of a free application that let users create their player avatars prior to the game’s release, as well as in-game pawns made in collaboration with celebrities in various countries and Japanese national athletes." aldus Capcom in hun persbericht.

 

Ondanks de moeilijke start met recensiebombardementen op PC-platforms, heeft dit Dragon's Dogma 2 niet afgeschrikt. Capcom werkt er actief aan om deze problemen aan te pakken met de recente update en vraagt spelers om feedback over toekomstige DLC voor Dragon's Dogma 2.

Als je het spel zelf wilt uitproberen, gebruik dan de prijsvergelijker van dLcompare voor de beste prijs voor Dragon's Dogma 2 en begin aan een onvergetelijke reis.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief