Eneba COM
 
 

Dragon's Dogma II zal framerate niet beperken op consoles

Dragon's Dogma II zal framerate niet beperken op consoles

De weinige video's die tot nu toe van Dragon's Dogma II zijn verschenen, bevestigen dat het spel indrukwekkende graphics zal hebben die veel zullen bijdragen aan de immersie. Het toevoegen van "prestatie" spelmodi is tegenwoordig heel gebruikelijk in de wereld van videogames, omdat deze helpen om te profiteren van de superieure hardwareconfiguratie van een platform. In de meeste gevallen zijn deze beschikbaar op pc's, omdat deze aanzienlijk betere GPU's kunnen hebben dan consoles. Veel consoleversies worden uitgebracht met een limiet in de framerate, maar dit zal niet het geval zijn voor Dragon's Dogma II.

 

 

Geen grafische modi

Dragon's Dogma II regisseur Hideaki Itsuno heeft bevestigd dat het spel niet meerdere grafische modi zal hebben en dat de framerate niet gelimiteerd zal zijn voor de consoleversies.

In een recent interview met Game Informer ging Itsuno dieper in op deze kwestie en onthulde dat het algemene doel is om Dragon's Dogma II op 30 FPS of hoger te laten draaien op PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

"The game has an uncapped framerate. We're aiming to go at around or higher than 30 FPS. That is for consoles as well. There are some functions that you can turn on and off, but there aren't multiple sets of options that you can change at once [likely alluding to visual presets seen in the options of other games on consoles today]. But yeah, the frame rate will come uncapped for all consoles."

Zo'n ongewone benadering van graphics voorkomt dat spelers zich zorgen hoeven te maken over welke preset ze moeten kiezen om de beste spelervaring te krijgen en stelt ze in staat om zich vanaf het begin te richten op het optimaal genieten van het spel zonder zich zorgen te hoeven maken over het gehannes met de grafische instellingen. Per slot van rekening hebben consoles vanaf het begin hun mogelijkheden gedefinieerd en zijn ze niet zoals de pc, die een veel breder scala aan hardware en software kan herbergen om met graphics om te gaan.

Dragon's Dogma II lijkt een van de spannendste releases van het jaar te worden. Het langverwachte vervolg op Dragon's Dogma: Dark Arisen, het klassieke open-wereld actieavontuur van Capcom, komt over een paar weken uit. Je kunt je exemplaar van Dragon's Dogma II pre-orderen met onze prijsvergelijker om te profiteren van de beste kortingen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief