Eneba COM
 
 

De uitbreiding Dawntrail van Final Fantasy XIV is uitgesteld vanwege... Elden Ring

De uitbreiding Dawntrail van Final Fantasy XIV is uitgesteld vanwege... Elden Ring

Final Fantasy XIVis een enorm succes voor Square Enix en heeft sinds de release enorm veel liefde van fans geoogst. De verwachtingen voor de aankomende uitbreiding Dawntrail waren dan ook hooggespannen.

 


Eindelijk kunnen fans die reikhalzend uitkijken naar de releasedatum van de Dawntrail-uitbreiding zich verheugen. Producent Yoshi P kondigde tijdens PAX East aan dat de early access-versie van de game op 28 juni beschikbaar komt, terwijl de volledige versie op 2 juli lanceert.

Yoshi P onthulde echter ook dat hun team aanvankelijk van plan was om Final Fantasy XIV: Dawntrail een week eerder uit te brengen, maar dat ze hadden besloten om dit uit te stellen vanwege de aankomende Elden Ring DLC: Shadow of the Erdtree, die gepland staat voor 21 juni:


"Met deze startdatum voor early access wilden we eigenlijk een week eerder beginnen", aldus Yoshi P, "We dachten dat iedereen geïnteresseerd zou zijn in het spelen van de Elden Ring DLC. Dus ik geef jullie een week de tijd om van de Elden Ring DLC te genieten en daarna je zomervakantie in te luiden met Dawntrail." Yoshi P maakte nog een grapje: "Ik wil het even duidelijk maken, het is niet omdat ik de Elden Ring DLC wil spelen en daarna Dawntrail of zo."

De aankomende DLC voor Elden Ring is misschien wel een van de meest geanticipeerde releases van het jaar, dus deze beslissing lijkt een verstandige zet van het Final Fantasy XIV-team , en het hebben van een producer die gamers begrijpt zoals Yoshi P is zeker een genot voor velen. Hoewel er nog steeds geen gedetailleerde informatie over de Dawntrail-uitbreiding beschikbaar is, hebben de trailer en de interacties van de producenten ervoor gezorgd dat fans er reikhalzend naar uitkijken.

De komende zomer wordt een spannende tijd voor gamers, met twee grote releases in het vooruitzicht: eerst de Elden Ring DLC, gevolgd door de Final Fantasy XIV: Dawntrail-uitbreiding. Gebruik onze prijsvergelijker om Final Fantasy XIV: Dawntrail voorbestellen, zodat je optimaal kunt genieten van deze langverwachte zomervakantie.

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief