Final Fantasy XIV: Dawntrail is waar spelers op zaten te wachten

Final Fantasy XIV: Dawntrail is waar spelers op zaten te wachten

De recente release van de nieuwste uitbreiding voor Final Fantasy XIV Online ging gepaard met wachtrijen, problemen bij het inloggen op de servers en enkele bugs, wat niets ongewoons is voor populaire MMORPG's. Zo erg was het echter helemaal niet. Ontwikkelaar Square Enix legde de servers zo'n 48 uur plat om zich voor te bereiden op de release van Final Fantasy XIV: Dawntrail, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, zeker als we kijken naar de enorme problemen die spelers ondervonden met Endwalker. Hoe dan ook, een situatie als deze wordt snel vergeven en vergeten als je je in de nieuwe content mag storten, vooral als die goed is, en het blijkt dat Dawntrail alles is wat spelers ervan verwachtten en zelfs nog een beetje meer.

 

 

Een recordaantal spelers

Final Fantasy XIV: Dawntrail introduceert tal van nieuwigheden, waaronder twee nieuwe banen, een nieuwe episode in het verhaal en een overvloed aan quests, maar het komt ook samen met een aanzienlijke upgrade van de graphics van het spel die beschikbaar is voor alle spelers. De combinatie van nieuwe content en verbeterde graphics heeft een enorme impact op de spelersgroep van de populairste MMORPG, die ongekende aantallen heeft bereikt. Final Fantasy XIV directeur Naoki Yoshida heeft zich verontschuldigd voor de problemen bij de lancering en bevestigd dat het spel het beter doet dan ooit wat betreft het aantal spelers in een recente blogpost op de officiële site van het spel.

"Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie geduld en medewerking bij het omgaan met servercongestie tijdens de early access voor Dawntrail. Met jullie steun hebben we een recordaantal gelijktijdige gebruikers kunnen bereiken dat we niet meer hebben gezien sinds de release van A Realm Reborn in 2013."

Terwijl andere MMORPG's zoals World of Warcraft moeite hebben om de interesse van hun spelersbasis vast te houden, lijkt Final Fantasy XIV Online dergelijke problemen niet te hebben. Hierdoor heeft het spel alle andere in het genre overtroffen en is het de favoriet van miljoenen spelers. Dawntrail draagt in grote mate bij aan het verlengen van deze situatie in de tijd en je zou moeten overwegen om onze prijsvergelijker te gebruiken om een goedkope Final Fantasy XIV: Dawntrail PC-code te kopen als je alle verbeteringen en extra content die het aan het basisspel toevoegt niet wilt missen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief