Instant Gaming EU
 
 

Final Fantasy XIV: Endwalker is uitgesteld

Final Fantasy XIV: Endwalker is uitgesteld

De aankomende uitbreiding Final Fantasy XIV is een van de meest geanticipeerde lanceringen in het MMORPG genre dit jaar. Het spel heeft de laatste maanden veel aan belang gewonnen, doordat verschillende streamers World of Warcraft in de steek lieten om het te spelen. Dit feit heeft de aandacht op Final Fantasy XIV gevestigd en een trend versterkt die Square Enix's MMORPG heeft bevestigd als het spel met meer spelers in het genre. Het is de vraag of deze verandering helemaal komt door Blizzard's onvermogen om spelers geïnteresseerd te houden in zijn spel, want Final Fantasy XIV wint gestaag aan spelers sinds het opnieuw gelanceerd werd als A Realm Reborn. Hoe het ook zij, het aantal spelers dat reikhalzend naar Endwalker uitkijkt is exponentieel toegenomen, en ze kunnen nu een beetje teleurgesteld zijn omdat zojuist is aangekondigd dat het iets later dan verwacht zal verschijnen.

Final Fantasy XIV Producer en regisseur Naoki Yoshida heeft op deze kwestie gereageerd in een blog post waarin hij de redenen achter deze verandering uitlegt.

 

We bleven vastbesloten om ons tot in de kleinste nuances aan te passen en ervoor te zorgen dat ons schrijven zelfs de fijnste punten van het uitgestrekte en ingewikkelde verhaal dat zich de afgelopen 11 jaar sinds het oorspronkelijke FFXIV heeft uitgestrekt, behandelt, om ervoor te zorgen dat iedereen ten volle van zijn avontuur in Endwalker kan genieten. Helaas was het gevolg hiervan dat we in een situatie belandden waarin we door deze tijd die we aan extra verbeteringen besteedden, sneden in de tijd die nodig was voor de laatste kwaliteitscontroles.

 

 

Wanneer komt Final Fantasy XIV: Endwalker?

Het uiteindelijke resultaat is dat de verschijningsdatum verschoven is van 23 november naar 7 december. Een paar weken is niet te veel, maar het kan een probleem zijn voor wie al van plan was dagen vrij te nemen van het werk om van de uitbreiding te genieten. De verontschuldiging is gemaakt, en de redenen lijken goed genoeg, want de kwaliteit van de inhoud in de uitbreiding zal de toekomst van het spel bepalen in een context waarin de concurrentie om bij de top te horen heviger is dan ooit. 

Als je zelf wilt uitvinden waarom Final Fantasy XIV de populairste MMORPG is, kun je onze prijsvergelijker bezoeken om de beste prijs voor Final Fantasy XIV en de uitbreiding Endwalker te vinden.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief