Final Fantasy XIV: Dawntrail onthult Viper, de eerste nieuwe functie van de uitbreiding

Final Fantasy XIV: Dawntrail onthult Viper, de eerste nieuwe functie van de uitbreiding

Tijdens het London Fan Fest heeft Square Enix gloednieuwe informatie onthuld over Final Fantasy XIV: Dawntrail, het vijfde en nieuwste uitbreidingspakket voor de veelgeprezen MMORPG, die in de zomer van 2024 wordt gelanceerd.

Het hoogtepunt van het nieuws is de aankondiging van de eerste nieuwe functie in Dawntrail: de tweehandige Viper. De onthulling werd gedaan door Producer en Director Naoki Yoshida tijdens zijn keynote toespraak op het Final Fantasy XIV Fan Festival 2023 in Londen, samen met een nieuwe teaser trailer die de Warrior of Light in actie laat zien als de woeste close-range vechter.

 

 

De keynote kondigde ook de nieuwe alliantie raid series aan die gepland staan voor de 7.x content cyclus: Echoes of Vana'diel - een crossover-serie met Final Fantasy XI. De nieuwe uitbreiding brengt een overvloed aan nieuwe content, waaronder een verhoogde level cap, meerdere nieuwe banen, uitgestrekte nieuwe gebieden, nieuwe geallieerde stammen, nieuwe kerkers en nieuwe core battle content zoals FATEs, Hunts, Treasure Hunts en sidequests, en nog veel meer.

  • Nieuwe stad - Tuliyollal, de zetel van de federale natiestaat die Tural bestuurt, gelegen in de noordelijke uithoeken van Yok Tural.
  • Nieuwe gebieden - De tropische regio Kozama'uka, vol met talloze rivieren, beekjes en watervallen, en de droge regio Shaaloani, met uitgestrekte, van regen verstoken vlaktes waarover een spoorlijn wordt aangelegd.
  • Nieuwe beperkte baan - Gepland voor release in de tweede helft van de Patch 7.x-serie.
  • Reis naar de nieuwe wereld, Tural, en zijn hoofdstad, Tuliyollal.
  • Level Cap verhoging van 90 naar 100

Naast deze functies introduceert Dawntrail de eerste grafische update van het spel voor zowel de personages als de wereld, inclusief:

  • Verbeteringen aan de esthetische aantrekkingskracht van het hele scherm
  • Texturen en schaduwen met een hogere resolutie
  • Verbeterde materiaalkwaliteiten

Na de aankondiging op het Fan Festival 2023 in Las Vegas zal de open bèta voor de Xbox Series X|S-versie van Final Fantasy XIV Online tussen half januari en februari 2024 van start gaan. Voorafgaand aan de officiële lancering in het voorjaar van 2024 zullen spelers op de Xbox-consoles voor het eerst de wonderen van Eorzea ervaren in deze alleen digitaal verkrijgbare release en genieten van 4K-ondersteuning op Xbox Series X. Meer details worden binnenkort gedeeld.

De uitbreiding Final Fantasy XIV: Dawntrail is bevestigd voor de zomer van 2024. Spelers kunnen tot die tijd de gratis proefversie tot Stormblood ervaren of de uitbreiding Final Fantasy XIV: Endwalker kopen om toegang te krijgen tot alle content. Als je al een inwoner van Eorzea bent, kijk dan in onze prijsvergelijker voor de goedkoopste deals voor Final Fantasy XIV: Dawntrail en bereid je voor om de Nieuwe Wereld te verkennen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief