Kinguin advent rest
 
 

Final Fantasy XIV onthult Dawntrail, de volgende uitbreiding van de MMORPG

Final Fantasy XIV onthult Dawntrail, de volgende uitbreiding van de MMORPG

In Las Vegas, op het Final Fantasy XIV Fan Festival, stond Naoki Yoshida, ook bekend als Yoshi-P, op het podium om te praten over de volgende uitbreiding van de veelgeprezen MMORPG, genaamd Final Fantasy XIV: Dawntrail. Zoals hij het noemde, wordt het een "zomervakantie" voor onze Warrior of Light na de ontelbare perikelen en tegenslagen die we hebben meegemaakt.

Deze keer gaan we de westelijke zeeën verkennen vanaf de wereld die bekend staat als Hydaelyn/Etheirys, over de Indigo Deep naar de Nieuwe Wereld, een continent dat nu bekend staat als Tural. Daar ontmoeten we nieuwe Beast Tribes, zoals de Mamool Ja, krijgen we te maken met nieuwe bedreigingen, gaan we op zoek naar de legendarische gouden stad en botsen we misschien wel met onze Scions-bondgenoten.

 

 

Wat gameplay-updates betreft, zal Final Fantasy XIV: Dawntrail de level-cap van het spel verhogen van 90 naar 100. Daarnaast heeft Naoki Yoshida twee nieuwe Jobs beloofd, een meele DPS en een ranged caster DPS. Hij hield het echter geheim en onthulde die nieuwe Jobs voorlopig niet. Ter vergelijking: Final Fantasy XIV: Endwalker voegde Sage en Reaper, een healer en een meele DPS toe.

Spelers die bekend zijn met de MMORPG kunnen nieuwe variant-dungeons, alliantie-dungeons, 8-speler-dungeons, ultieme raids, hunts en updates voor Duty Support verwachten, waarmee je samen met NPC's verhaal-dungeons kunt verkennen zonder afhankelijk te zijn van de online modus van het spel. Versie 7.0 zal ook de Quality of Life van de game verbeteren en de langverwachte grafische update die het team in het verleden heeft beloofd.

 

 

Voor Warrior of Light, die graag andere Warrior of Light in elkaar slaan, waarschuwde de keynote dat er updates voor PvP zullen komen. In Endwalker patch 6.1 introduceerde FFXIV Crystalline Conflict, een PVP Arena modus waarin 5 spelers het tegen 5 anderen opnamen. De modus werd goed geaccepteerd door de community, die vond dat PVP nieuw leven werd ingeblazen.

Final Fantasy XIV: Dawntrail verschijnt in de zomer van 2024, tussen juni en september. Het spel is beschikbaar voor PC en PS5. Elke uitbreiding levert tussen de 60 en 80 uur gameplay op. Voor wie zich wil wagen aan een van de beste verhaallijnen ooit in een MMORPG, biedt FFXIV een gratis proefversie die zich uitstrekt over A Realm Reborn tot Heavensward, maar die met de release van patch 6.5 wordt uitgebreid tot Stormblood, wat garant staat voor meer dan 100 uur vermaak. Als het spel je bevalt, overweeg dan om het volledige spel te kopen via onze prijsvergelijker, die de beste deals biedt voor Final Fantasy XIV: Endwalker, inclusief alle eerdere uitbreidingen.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Dompel jezelf onder in de wereld van Stargate: Timekeepers, waar strategie en mysterie samenkomen in epische gevechten. Klaar voor de tijdmissie? De poorten roepen.
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief