Eneba COM
 
 

Final Fantasy XIV blijft spelers winnen ondanks World of Warcraft's nieuwe patch

Final Fantasy XIV blijft spelers winnen ondanks World of Warcraft's nieuwe patch

Final Fantasy XIV blijft spelers winnen ondanks World of Warcraft's nieuwe patch

World of Warcraft is de onbetwiste leider van het MMORPG genre sinds het uitkwam. Blizzard's spel heeft een enorm aantal volgelingen en abonnees, en bereikt aantallen waar andere spellen in het verleden alleen maar van droomden, maar het verliest de laatste jaren ook steeds meer spelers. Hoewel het later uitbrengen van Shadowlands uitbreiding en Burning Crusade Classic er in geslaagd is veel spelers terug naar het spel te brengen, verloor World of Warcraft in het laatste financiële kwartaal toch nog zo'n twee miljoen spelers. In dit geval is een van de spellen die deze tendens gunstig gezind lijkt te zijn niemand minder dan Final Fantasy XIV, de MMO versie van de populaire RPG serie van Square Enix.

Het aantal spelers dat belangstelling toont voor Final Fantasy XIV is de laatste tijd toegenomen, en het spel heeft op Steam een record aantal gelijktijdige spelers bereikt, waarmee het zijn vorige piek ruimschoots overtreft. Het is vermeldenswaard dat Blizzard vorige week de nieuwste inhoudsupdate voor World of Warcraft lanceerde, maar de nieuwe dungeon en raid die erbij komen zijn nog niet beschikbaar voor de spelers, dus dat kan sommigen ontmoedigd hebben. Het lijkt erop dat er steeds meer spelers zijn die de huidige visie op het spel niet delen en daarom zoeken ze waarschijnlijk ergens anders groenere weiden. 

 

 

Final Fantasy XIV zou voor hen een nieuw thuis kunnen zijn, en die tendens kan geholpen zijn door het feit dat verschillende bekende streamers de laatste tijd besloten hebben de wereld van Eorzea te verkennen. De aanstaande lancering van de nieuwe uitbreiding voor Final Fantasy XIV kan genoeg zetje zijn om die spelers eindelijk te overtuigen zich in een nieuw universum te vestigen en Azeroth te vergeten. Het is niet zo dat World of Warcraft snel zal verdwijnen, maar Blizzard moet zeker aandacht gaan besteden aan wat de concurrenten in de toekomst doen.

  • Officiële website : Final Fantasy XIV: Stormblood
  • Categorieën : Mmorpg
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 20 juni 2017
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief