Voor Dragon's Dogma II hoef je het eerste spel niet te spelen

Voor Dragon's Dogma II hoef je het eerste spel niet te spelen

Dragon's Dogma II is het langverwachte vervolg op de open-wereld actie-RPG van CAPCOM. De aankomende release van het spel heeft een grote hype veroorzaakt onder de fans van Dragon's Dogma, die nu een nieuwe kans voor zich zien om terug te keren naar de wereld van een van hun favoriete games. De aankondiging van Dragon's Dogma II heeft echter twijfels opgeroepen bij degenen die het eerste avontuur niet hebben kunnen beleven. Men maakt zich vooral zorgen over de noodzaak om het klassieke spel te spelen om het verhaal in het vervolg volledig te begrijpen. De ontwikkelaar heeft al veel details over het spel onthuld, waaronder uitgebreide beelden die de verschillende klassen in gevechten laten zien, en heeft onlangs ook wat licht op deze zaak geworpen.

Geheugenverlies is de sleutel

Het blijkt dat je geen informatie over het verhaal in het vorige spel nodig hebt om Dragons Dogma II met plezier te kunnen spelen. Volgens game director Hideaki Itsuno in een interview met GamesRadar heeft de studio ervoor gekozen om de Arisen geheugenverlies te geven in het spel. Daarom zal de held geen herinneringen hebben aan gebeurtenissen uit het verleden en zal het vorige verhaal geen grote invloed hebben op je avontuur in Dragon's Dogma II.

"The game starts off with a main character who has lost their memory. That means that the developers were able to have characters around you explain things to get you up to speed. So even if this is your first time playing Dragon's Dogma, you can safely dive in."

Het is de moeite waard om te zeggen dat hoewel amnesia geen erg originele benadering is om dit probleem op te lossen, het in andere gevallen behoorlijk effectief is gebleken. Het geeft de ontwikkelaars een schijnbaar redelijk excuus om een nieuw verhaal te maken met minder beperkingen, terwijl het ook de betekenis van eerdere gebeurtenissen vermindert. Nieuwe spelers kunnen er nu zeker van zijn dat Dragon's Dogma II een meeslepende ervaring zal bieden waar ze volop van kunnen genieten.

 

 

Of je nu een nieuwkomer bent in de Dragon's Dogma-serie of niet, je kunt onze prijsvergelijker gebruiken om de beste aanbiedingen te bekijken en alvast een Dragon's Dogma II CD-sleutel te bestellen als je bereid bent om samen met de Arisen een nieuw avontuur aan te gaan.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief