De nieuwe gameplaytrailer van Zelda: Tears of the Kingdom pronkt met vernieuwingen

De nieuwe gameplaytrailer van Zelda: Tears of the Kingdom pronkt met vernieuwingen

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom heeft een nieuwe demo gekregen met meer dan tien minuten gameplay. De video, getoond tijdens een Nintendo showcase, dook in details van de nieuwe mechanieken van het spel, dat een vervolg is op het veelgeprezen The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Naast het demonstreren van de gameplay werd tijdens de presentatie een nieuw model Nintendo Switch OLED aangekondigd, dat zal worden geleverd met het thema van het spel. De console komt vanaf 28 april op de markt, terwijl een gethematiseerde Pro Controller en een draagtas op 12 mei verkrijgbaar zijn.

 

 

In het verhaal van toen zal Link een arsenaal aan vaardigheden hebben om zijn beweging door de wereld te vergemakkelijken, gezien het feit dat Hyrule nu is uitgebreid met de zogenaamde luchteilanden voor een meer verticale verkenning. De eerste nieuwe vaardigheid heet Recall, en zoals de naam al doet vermoeden, kan Link hiermee elk voorwerp achterwaarts in de tijd verplaatsen. De video demonstreert een vallende rots die wordt gebruikt als een soort lift, waardoor de hoofdpersoon de hemel kan verkennen en door de wolken kan glijden.

Een andere handige vaardigheid voor voortbeweging is Ascend, waarmee Link over elk plafond kan gaan om de bovenste verdieping te bereiken. In berggrotten kun je met dit vermogen naar de top komen zonder tijd en energie te besteden aan klimmen, zoals in het vorige spel.

De gameplay van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom belooft ook de creativiteit van spelers aan te moedigen, dankzij een nieuw mechanisme voor het samensmelten van voorwerpen. Met de Fuse-vaardigheid is het mogelijk om wapens samen te voegen met andere voorwerpen uit de inventaris of het landschap om andere eigenschappen toe te voegen. Dit vergroot ook het bereik of de weerstand van bepaalde wapens, want ook de duurzaamheidsmechaniek, die de meningen van fans verdeelde, is terug.

Een ander voorbeeld dat in de video wordt gepresenteerd is het mengen van pijlen met ogen, die soms van vijanden kunnen vallen. Op die manier is het mogelijk om telegeleide pijlen te maken om het gemakkelijker te maken om bijvoorbeeld luchtvijanden neer te schieten. Ook is er de mogelijkheid om bevriezende pijlen en andere soorten elementen te maken.

 

Zelda Tears of the Kingdom vehicle feature

 

Ten slotte kan Link ook voorwerpen in het landschap, zoals houten boomstammen, manipuleren om voertuigen te maken. Deze nieuwigheid was al in de laatste trailers gepresenteerd, maar dat kon nu pas in detail worden bekeken. De mechanieken beloven zeer intuïtief te zijn, want je hoeft de voorwerpen alleen maar te positioneren en aan elkaar te plakken. Sommige mechanismen zorgen voor voortstuwing, zoals gigantische ventilatoren.

Het idee is dat spelers met dit fusiemechanisme boten, auto's en zelfs ballonnen kunnen maken. Niet alle soorten voertuigen zullen vanaf het begin beschikbaar zijn. Toch is het duidelijk hoe het ontwikkelingsteam nog meer ruimte wil geven aan de creativiteit van spelers, gezien het feit dat de gemeenschap zelfs nu nog geheimen en nieuwe mogelijkheden ontdekt in The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Volgens producent Eiji Aonuma is de ontwikkeling van het spel nu voltooid en gepland voor een release op 12 mei 2023. Als vlaggenschip van Nintendo is Zelda veelbelovend. Voor wie geïnteresseerd is in de aanschaf van een exemplaar, bekijk onze prijsvergelijker voor de goedkoopste aanbiedingen voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en vlieg terug naar Hyrule.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Are you prepared to step onto the pitch in EA Sports FC 24, where victory is just a goal away and the thrill of the game knows no bounds? Get ready for the ultimate football experience. Are you up for the challenge?
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief